Vorige week fotografeerde ik een loveshoot tijdens corona. Samen met Chantal en Rolf maakte ik foto’s in de volledig stille binnenstad van Den Haag, op koopavond nota bene. Vervreemdend en mooi tegelijk!

Eind september spraken we elkaar voor het eerst. Bij hen thuis hadden we een heel gezellige avond om hun bruiloft voor te bespreken en kennis te maken. En het was al snel duidelijk dat we meer dan genoeg klik hadden om met elkaar in zee te gaan.

Corona

En toen kwam daar eind maart de persconferentie waaruit bleek dat hun in bruiloft in mei niet door kon gaan. Althans, niet zoals ze deze gepland hadden, met veel gasten en een tof feest. Na wat heen en weer bellen met de locatie, de gemeente, mij en nog wat leveranciers, vonden we een nieuwe datum, in mei volgend jaar. Heel erg jammer, maar wat in het vat zit…

Wel besloten we de loveshoot gewoon dit jaar te doen. Geheel volgens de regels: niet meer dan drie mensen samen buiten waarbij ik als fotograaf minimaal 1,5 meter afstand hield. Lang leve de zoomlens! Daardoor was de afstand de meeste tijd zelfs nog groter.

Hofvijver

Eerst wandelden we naar de Hofvijver. Het licht was prachtig en er was bijna niemand. Enerzijds zo’n zonnige avond die naar lente rook en dan anderzijds die rare stilte. En gelukkig heel veel liefde in de lucht!

Bij de Hofvijver staat natuurlijk het bekende standbeeld van Jantje (van het liedje ‘In Den Haag, daar woont een graaf’). Voor de gelegenheid was ook Jantje voorzien van een mondkapje. Die moest dus ook maar even op de foto.

Binnenhof

Vervolgens liepen we door naar het Binnenhof. In april, zeker op een zachte lentedag, is het daar heel druk. Het wemelt er dan van de toeristen, bewaking, journalisten, ambtenaren en het traditionele ijscokarretje. Nu was het hele Binnenhof leeg. Gewoon leeg! En hoe bizar en verdrietig ook, dat levert natuurlijk wel unieke plaatjes op. Want wie heeft er nu foto’s van zichzelf waarbij ie het hele Binnenhof voor zich alleen heeft? Zelfs Rutte niet, haha!

“Supergave foto’s, we zijn er echt heel blij mee!”

We eindigden de shoot en ons rondje bij het torentje. Daar maakten we foto’s met het torentje in de achtergrond (en een eenzame fietser die perfecte timing had!). En onder en rondom de poortjes die de ingang vormen van het Binnenhof.

Lieve Chantal en Rolf, we gaan er volgend jaar alsnog een super knallend feest van maken! Voor nu hebben jullie deze foto’s als klein voorproefje. We houden contact!

loveshoot tijdens corona
loveshoot tijdens corona
loveshoot Hofvijver
loveshoot Hofvijver
loveshoot tijdens corona
loveshoot tijdens corona
loveshoot Binnenhof
loveshoot tijdens corona
loveshoot Den Haag
loveshoot tijdens corona

Willen jullie ook graag een loveshoot (tijdens corona met afstand!), al dan niet ter voorbereiding op je bruiloft? Dat kan natuurlijk, neem contact met me op! Meer inspiratie nodig? Hier vind je meer informatie en voorbeelden van loveshoots.

Willen jullie dat ik ook jullie bruiloft kom vastleggen?

Ik kom graag bij jullie op bezoek om alles over jullie plannen en wensen te horen!

Willen jullie weten wat er met jullie budget mogelijk is?

Er zijn allerlei mogelijkheden met de verschillende pakketten, met diverse uitbreidingsopties.

Heb je een vraag?