Bruidsfotografie Zweden

Eind 2017 was ik in Zuid-Afrika waar ik in safaricamp Umlani Katarina en Elias ontmoette. Al snel begreep ik dat ze verloofd waren en ik riep – blij ei als ik soms ben: ‘oh leuk, ik ben bruidsfotograaf!’. Bruidsfotografie in Zweden… Alsof ze in Stockholm geen bruidsfotografen hebben…

Via Facebook

Eenmaal terug in Nederland kreeg ik na een paar weken via Facebook een berichtje: ‘kunnen wij eens skypen?’. En zo vloog ik in mei dit jaar naar Stockholm voor een van de geweldigste bruiloften ooit! Lucky lucky me!

Dwars door Zweden

Vrijdag reed ik na een nachtje Stockholm in mijn huurauto in ruim vier uur naar Rottneros, een plek ongeveer een uurtje boven Karlstad. Die middag was de rehearsal in het kleine kerkje er vlakbij waar ze de dag erna zouden trouwen. Daar ontmoette ik Katarina en Elias weer, een deel van hun vrienden en familie én een heel bijzondere dominee. Ik geloof niet dat ik eerder bij ontvangst door een dominee ben platgeknuffeld.

’s Avonds druppelde langzaam alle gasten binnen in het hotel, want vrijwel iedereen moest vanuit Stockholm komen of andere plaatsen ver weg. Ik ging vroeg slapen. De dag erna zou ik al mijn energie nodig hebben!

Prachtige first look

Zaterdagochtend bezocht ik eerst Katarina bij de kapper waar haar haar en makeup werd gedaan en waar ze ook haar jurk zou aantrekken. Bubbels en bruidsmeisjes en heel veel gegiebel. Dat vat het denk ik prima samen. 🙂 Daarna door naar het park, waar Elias in zijn smoking op haar stond te wachten. Het werd de mooiste en meest emotionele ontmoeting die ik ooit heb meegemaakt. Als ik er nu aan denk moet ik weer huilen!

Zweeds meer

De fotoshoot deden we in het park, met tot mijn grote vreugde een ‘echt Zweeds meer’ en dito schuurtje. En daarna was het tijd om naar het kerkje te gaan. In Zweden trouw je in dezelfde ceremonie zowel voor de wet als voor de kerk onder leiding van de dominee. Ik verstond er natuurlijk geen woord van maar ‘jå’ begreep ik heus! En verder was een blik op alle gasten en dit zielsgelukkige bruidspaar genoeg om te snappen wat hier gebeurde. Elias vertelde later dat hij met zijn tenen stond te knijpen zodat zijn bloed bleef stromen want hij was bang om flauw te vallen. De schat. 🙂

“The photos are so fantastic – this is truly crazy – you’re a genius!”

Eenmaal buiten was de stromende regen gestopt en kwam precies de zon tevoorschijn, die me prachtig licht gaf op een enorme serie heel gemeende en emotionele felicitaties. Wat een mooie mensen allemaal.

Diner

En toen op naar het park voor een ontvangst met bubbels. En daarna een diner… zo’n diner heb ik nooit eerder meegemaakt. De setting was al geweldig, met allemaal ronde tafels en prachtige bloemen. De avond begon met twee vriendinnen die alles presenteerden en die zelfs grappig waren als je geen Zweeds verstond. En daarna was er een aaneenschakeling van warme speeches (tranen!!), hilarische optredens, spelletjes, gewoontes en af en toe wat eten.

Zweedse gewoontes

Zweedse gewoontes? Als de bruid de zaal verlaat mogen alle vrouwelijke gasten de bruidegom gaan zoenen! En andersom. Tussendoor worden er shotjes uitgedeeld (ja ook oma doet mee). En iedere speech kreeg zijn eigen muziekje ter inleiding. En ja, Zweden, dus Avicii is voor mij voor eeuwig met deze bruiloft verbonden.

“Thank you so incredibly much for making this day last forever!”

Pas tegen half twaalf was het tijd voor de openingsdans. In een iets comfortabeler jurk verscheen Katarina en ontvouwde zich een YouTube-waardige first dance voor mijn ogen. Konden ze ook nog! Daarna liep iedereen in polonaise, het bruidspaar voorop, langs de champagnetoren om daar een glaasje af te halen en het feest echt te laten beginnen.

Waanzinnig feest

Ik heb een restrictie gekregen voor wat betreft de foto’s die ik vanaf hier mag laten zien. 🙂 Ze zijn bang dat ze anders oma niet meer onder ogen kunnen komen. Maar feit is dat de volgende dag bij het ontbijt ik volgens mij de enige was die nog steeds nuchter was. Haha!

Dear dear dear Katarina and Elias, it was the greatest honour and pleasure to be chosen to capture your wedding! You will be in my heart for ever and may be when that little one is born… call me!

bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden
bruidsfotografie Zweden


Leveranciers

Feestlocatie: Rottneros Park
Kerkje: Gräsmarks Kyrka
Hotel: Frykenstrand
Visagie: Hanna Jonsson
Trouwjurk: Laura by Enzoani
Trouwringen: Vanbruun
Bloemen: via locatie (Inger Eriksson)

 

Willen jullie dat ik ook jullie bruiloft kom vastleggen?

Ik kom graag bij jullie op bezoek om alles over jullie plannen en wensen te horen!

Willen jullie weten wat er met jullie budget mogelijk is?

Er zijn allerlei mogelijkheden met de verschillende pakketten, met diverse uitbreidingsopties.

Heb je een vraag?