Zo nu en dan ga ik mee als zogenaamde second shooter (extra fotograaf) met Ashvin Ghisyawan van Totaalfotografie (en hij ook met mij). Afgelopen seizoen ging ik met hem mee naar het huwelijk van Kavita en Shiva. Zij gingen trouwen in Dordrecht!

Second shooter

Het leuke van second shooter zijn vind ik dat ik niet ‘hoef te leveren’. Soms heeft de fotograaf met wie je meegaat bepaalde wensen maar vaak ook cirkel je er een beetje omheen en probeer je echt aanvullend te fotograferen. Oh pakt hij die hoek? Dan ga ik daar staan, dan sta ik niet in de weg en dan heb je weer net een ander perspectief! En mislukt er eens wat? Prima, Ashvin is er zelf ook nog.

Leren

Bovendien kun je ook van elkaar leren. Bruidsfotograaf is soms best een eenzaam beroep en je ziet vrijwel nooit wat je concullega’s doen. En iedereen werkt weer anders. Zo vind ik Ashvin echt een ster in het maken van geposeerde foto’s, vaak ook nog op de meest onmogelijke plekken. En hij is heel erg goed met zijn flitsers. Het is dus leuk om zo samen op pad te gaan!

Bij de bruidegom

Voor deze bruiloft werd ik in de ochtend afgezet door Ashvin bij de bruidegom, waar ik het aankleden fotografeerde. Er was een heerlijk relaxed sfeertje, mannen onder elkaar en daar hou ik altijd wel van. Ashvin ging intussen op pad naar de bruid en bij hun eerste ontmoeting zouden wij elkaar ook weer treffen.

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

First look

Op een speciale plek in Dordrecht gingen Kavita en Shiva elkaar vervolgens voor het eerst zien. Het is dan wel belangrijk dat Ashvin en ik goed afspreken wie waar gaat staan, zodat vooral ik hem niet in de weg sta, maar juist iets toe kan voegen. Volgens mij is dat hier prima gelukt!

first look

first look

first look

first look

Trouwen in Dordrecht

En toen was het: op naar het stadhuis!

Daar stond alle familie al te wachten en bij het binnenkomen van de trouwzaal waren er meteen tranen. Zo fijn als mensen dat gewoon kunnen laten zien! Maar dat had ik geloof ik al wel eens geschreven. 🙂

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

Boeket gooien

Na de ceremonie was Ashvin even druk met het maken van een lijstje groepsfoto’s. Dat is een moment waarop ik dan niet zoveel kan doen. Maar toen Kavita vervolgens haar boeket ging gooien was het weer heel tof met z’n tweeën te zijn! Ashvin op het bordes om haar in het gezicht te fotograferen, ik aan de zijkant in de hoop dat ik het daadwerkelijke vangen kon vastleggen. En yes! Gelukt!

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

Fotoshoot in het museum en het park

De rest van de dag hielden ze bij de buren van het stadhuis, maar na het aansnijden van de taart, gingen wij eerst nog foto’s met ze maken. Dat deden we in het Dordts Museum en in het Wantijpark. En ook daar probeer ik dan aan te vullen: een andere hoek (zoals bij de foto’s op de trap), of juist wat meer ‘achter de schermen’, waar je Ashvin aan het werk ziet. Hieronder het resultaat en de how it’s made!

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

bruidsfotografie Dordrecht

Spelen met flitsers

Bij terugkomst was het tijd voor een goed diner met speeches en vervolgens de openingsdans. Daartussen wilde Ashvin graag nog even naar buiten om op het bordes van het stadhuis even met flitsers te spelen. En ja, op onderstaande foto probeer ik me achter die trouwjurk dus zo klein en onzichtbaar mogelijk te maken. 😉 En wat een tof resultaat!

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

trouwen in Dordrecht

Lieve Kavita en Shiva, dank je wel dat ik erbij mocht zijn op jullie prachtige dag! En Ashvin, agenda’s trekken voor komend seizoen?

(N.B. De foto’s zijn een mix van Ashvin en van mij; Ashvin heeft ze allemaal bewerkt!)Willen jullie ook graag dat ik jullie bruiloft kom vastleggen?

Ik kom graag bij jullie op bezoek om alles over jullie plannen en wensen te horen!


Willen jullie weten wat er met jullie budget mogelijk is?

Er zijn allerlei mogelijkheden met de verschillende paketten, met diverse uitbreidingsopties.Heb je een vraag?